Strona główna CSR Interesariusze Grupy Kapitałowej i zagadnienia niefinansowe

Interesariusze Grupy Kapitałowej i zagadnienia niefinansowe

Grupa Kapitałowa ma świadomość, że biorąc pod uwagę rozmiar i charakter prowadzonej działalności, funkcjonuje w otoczeniu wielu różnych interesariuszy (tj. jednostek i grup, które mają wpływ na działalność organizacji i / lub na które organizacja wpływa poprzez swoje decyzje, działania i ich skutki, którzy mogą mieć konkretne i zróżnicowane interesy), których stara się mieć na względzie, podejmując codzienne decyzję i realizując działalność biznesową.
W wyniku przeprowadzonej wewnętrznie, z zaangażowaniem przedstawicieli różnych obszarów funkcjonalnych firmy oraz kadry zarządzającej analizy, ustalono interesariuszy spółek, a następnie opracowano mapę interesariuszy, w oparciu o określenie skali wzajemnego wpływu firmy, poszczególnych grup interesariuszy, jak również ich możliwego zainteresowania działalnością spółek1.

Spółki starają się dbać o dobre relacje z interesariuszami i w miarę możliwości włączać ich w poszukiwanie rozwiązań i odpowiedzi na kwestie związane z prowadzonymi przez nie działaniami, mając świadomość odpowiedzialności za wyniki tych działań.

InteresariuszeGrupa KapitałowaELEKTROBUDOWA SAKanały kontaktu, angażowania
Pracownicy badania opinii i satysfakcji, stały dialog z Przedstawiciele Pracowników/ przedstawicielami Związków Zawodowych, cykliczne spotkania z kluczowymi menedżerami, newslettery firmowe, spotkania firmowe (integracyjne), spotkania grup roboczych, Kodeks Etyczny
Administracja publiczna raporty, sprawozdania, strona www
Akcjonariusze/Udziałowcy publiczni raporty, Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy/Udziałowców, strona www, posiedzenia RN